آخرین اخبار

تاریخ : 29. ارديبهشت 1397 - 17:32   |   کد مطلب: 3193
کارگاه علمی و عملی قارچ در روستای ولی آباد زیرکوه به بار نشست:
پرورش قارچ شاه صدف در زیرکوه
دوره پرورش قارچ که توسط فنی و حرفه ای در روستای ولی آباد از ابتدای اردیبهشت برگزار گردید بود به بار نشست و تولید کاراموزان به فروش میرود.

سرپرست فنی و حرفه ای شهرستان زیرکوه در گفت و گو با پایگاه خبری زیرکوه نیوز، اظهارداشت:دوره پرورش قارچ که توسط فنی و حرفه ای در روستای ولی آباد از ابتدای اردیبهشت برگزار گردید  بود به بار نشست و تولید کاراموزان  به فروش میرود.

قاسم اسماعیلی کارشناس ارشد کشاورزی و مربی کارگاه خاطرنشان کرد:کارگاه  پرورش قارچ شامل دو نوع قارچ صدفی و شاه صدف  با حضور 20نفر کاراموز توسط فنی و حرفه ای زیرکوه در محل روستای ولی آباد برگزار گردید وقارچ های پرورشی همکنون اماده فروش و عرضه میباشند  

وی تصریح کرد:در این دوره افراد بصورت عملی و علمی با روش کاشت و پرورش قارچ صدفی و شاه صدف اشنا شدند در این  کارگاه که از ظرفیت موجود در روستا استفاده شد از ضایعات کشاورزی به عنوان بستر قارچ و از ساختمان بلا استفاده قدیمی روستا نیز به عنوان محل کارگاه پرورش استفاده شد . 

قاسم اسماعیلی گفت : در صورت تداوم و حمایت های تسهیلاتی این کارگاه میتواند برای 8 نفر اشتغال زایی مستقم داشته باشد  . در حال حاظر افراد آموزش دیده هریک بعنوان تولید کننده قارچ میتوانند مستقل کار کنند و نیاز شهرستان به قارچ را تامین کنند . قارچ های صدفی از قارچ های دارای بازده هی بالا هستند و این قارچ ها دارای خواص دارویی متعدد میباشند. 

قارچ صدفی دارای گونه های متفاوت با خصوصیات رویشی و مرفولوژی گوناگون است

یکی از گونه ها  ، قارچ شاه صدف با نام علمی پلوروتوس ارینجی دارای  ساقه ای کلفت و کلاهکی گوشتی به رنگ قهوه ای عسلی است که در خانواده پلوروتوس قرار دارد.

و گونه دیگر قارچ پلوروتوس است که  بر روی تنه پوسیده درختان رشد می کند اما سالها است که کشاورزان مبادرت به کشت خانگی این قارچ کرده اند . 

ارزش غذایی قارچ صدفی

این نوع قارچ از ترکیبات آنتی اکسیدان قوی تشکیل شده است که از سلولهای بدن در برابر اکسیداسیون محافظت می نمایند. قارچ صدفی حاوی ترکیبات ضد میکروبی است. این ماده غذایی حاوی ویتامین های گروه B، ویتامین D و ویتامین C است و دارای مواد معدنی نظیر آهن، روی، کلسیم و فسفر است. جالب است بدانید مقدار آهن موجود در قارچ صدفی حتی از آهن گوشت قرمز هم بیشتر است و به دلیل دارا بودن انواع مختلفی از ویتامین ها و مواد معدنی و اسید آمینه های ضروری استفاده از آن به منزله مصرف همزمان گوشت و سبزیجات است.

از مهمترین مزیت قارچ خوراکی- دارویی (شاه صدف) نسبت به قارچ های دکمه ای، افزایش ماندگاری و خواص دارویی آن است و این قارچ دارای مقدار قابل توجهی از کربوهیدرات‌های غیر ذخیره‌ای (فیبر دار)، ویتامین‌ها، مواد معدنی است، مقدار کم کالری، مقدار ناچیز قند و همچنین نداشتن نشاسته، قارچ ارینجی را تبدیل به یک رژیم غذایی مناسب و سالم کرده است.

  قارچ خوراکی- دارویی ارینجی (شاه صدف ) به دلیل داشتن ترکیبات دارویی متعدد موجود در آن باعث تقویت سیستم ایمنی در مقابله با بیماری‌ها، بهبود سلامت استخوان و دستگاه گوارش می‌شود.

برخی از خواص دارویی اثبات شده این قارچ عبارتند از: خواص ضد سرطانی (ترکیب ارینجیولید A، خواص ضد ویروسی (نوعی از آنزیم لاکاز و ترکیبی به نام پلئوررین)، خواص آنتی اکسیدانی (پلی سااریدها)، تقویت سیستم ایمنی بدن (انواعی از بتاگلوکان ها)، خواص ضد میکروبی (ترکیب ارینجین)، خواص کاهنده چربی (ترکیب لواستاتین).. و نیزقارچ شاه صدف حاوی بیش از 8 نوع استرول مختلف است که در فیزیولوژی و سوخت و ساز بدن نقش مهمی را ایفا می‌کند.

قارچ شاه صدف به دلیل دارا بودن آهن موجود هموگلوبین خون افزایش یافته و مصرف این قارچ برای افراد مبتلا به کم خونی بسیار مناسب است، این قارچ نیز دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین‌های خانواده B و ویتامین D می‌باشد.

دیدگاه شما

CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.